Останнім часом в ЗМІ активно обговорюється ідея можливого висунення Святослава Вакарчука в кандидати на пост Президента України.

Так, журналістка Ірина Тиран в ефірі "112 Україна" заявила, що фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук може стати лідером думок українців на виборах президента 2019 року.

"Люди зараз чекають кандидата, який буде лідером думок. Такі лідери є. Політики себе вже нівелювали. Так само не можна брати лідерів думок із релігії... Релігійний конфлікт подекуди гірший за політичний. Нейтрального кандидата лідера думки шукають серед співаків, людей культури. Я натякаю на Вакарчука. Він розказує, що не піде в політику і не має президентських амбіцій. Попри це, проводить політичні бесіди зі студентами Києво-Могилянської академії. У свій час це робив Ющенко, який теж не говорив про свої президентські амбіції", - сказала Тиран.

В той же час письменниця Оксана Забужко в інтерв'ю "РБК-Україна" зауважила, що ідея висунути лідера "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука кандидатом у президенти скопійована з російських виборів, зокрема проекту Ксенії Собчак.

Сам Святослав Вакарчук ще у грудні минулого року заявив, що не збирається йти у президенти. Натомість назвав 10 кроків, що треба зробити для реформування країни. Серед них — створити незалежний Антикорупційний суд, змінити виборче законодавство, реформувати держ­службу, розпочати дієву приватизацію, припинити політичний лобізм.

А ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ МОЖЛИВЕ ВИСУНЕННЯ СВЯТОСЛАВА ВАКАРЧУКА В ПРЕЗИДЕНТИ?

 

2ogoloshenya