Буковину накриває друга хвиля поширення COVID-19 - ОДА

У всіх районах Чернівецької області спостерігається підвищення рівня захворюваності, а в Кіцманському районі зареєстрували спалах коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, пише "Сьогодні".

Під час онлайн-наради з головними лікарями установ, що надають первинну медичну допомогу, і керівниками госпітальних баз заступниця голови ОДА Наталія Гусак заявила, що нині головна мета – зробити так, щоб рівень захворюваності не зростав, а стабілізувався.

"Ситуація з поширенням COVID-19 набирає нових обертів, тому ми повинні обговорити, яким чином будемо мобілізувати всі наші сили і ресурси, як фінансові, так і кадрові", – сказала Гусак.

Зазначається, що основне завдання, яке стоїть перед госпітальними базами, – сформувати необхідні запаси ліків і засобів захисту.

Нині на рахунку буковинських лікарень є близько 50 мільйонів невикористаних коштів, отриманих від Національної служби здоров'я України для лікування хворих коронавірусом.

"Є такі лікарні, які за три місяці не витратили жодної гривні на закупівлю медикаментів. А втім, пацієнти часто скаржаться, що доводиться купувати препарати за свої гроші. Цю ситуацію слід виправити", – додала Гусак.

Голова ОДА Сергій Осачук на своїй сторінці в Facebook заявив: якщо динаміка захворюваності й далі зростатиме, вже за кілька тижнів навантаження на лікарні стане піковим, а "це буде важко і фізично, і фінансово".

"Найбільше мене лякає, що люди не розуміють наслідків. Тому вкотре закликаю – користуйтеся масками і антисептиками, дотримуйтесь дистанції, не відвідуйте масштабних святкувань", – написав Осачук.

Всього за минулу добу, 10 серпня, на Буковині зареєстрували 90 нових випадків коронавірусної інфекції. З початку епідемії заразилися 6867 жителів регіону. Серед них 228 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 5 266 – вилікувалися.

2ogoloshenya