Шнобелівська премія? Українець намагався ввезти викрадену Tesla

Польські прикордонники на пункті пропуску "Дорогуськ", який розташований поряд з Українським Ягодином, 25 липня виявили, а згодом і затримали позашляховик Tesla Model X, оцінений ними у 400 тисяч злотих. Що за комерційним курсом становить майже 3 мільйони гривень.

Повідомлення про таку подію з’явилось на сторінці Штабу Польської прикордонної служби, інформує "Аuto.ria"

Електромобіль рухався не своїм ходом, а перевозився на платформі, яку буксирувала машина з 37-річним українцем за кермом. Під час перевірки правоохоронці виявили, що Tesla перебуває у розшуку, оскільки була викрадена в Іспанії.

Чому ж у заголовку згадується "Шнобелівська премія", яку присуджують за певні безглузді вчинки? Річ у тім, що якщо й обирати якесь авто для викрадення, то точно не варто зупинятись на Tesla, яка має постійне підключення до інтернету та в реальному часі передає дані про своє місцеперебування. Також, за допомогою додатку до смартфона, власник може дистанційно керувати певними функціями автомобіля, включно з його цілковитим блокуванням.  

Наразі електромобіль залишиться на стоянці пункту пропуску, а водія евакуатора затримали, щоб з’ясувати, чи було йому відомо про те, машина "засвітилась" у списку викрадених, чи він лише виконував замовлення з перевезення.

2ogoloshenya