Перемир'я на Донбасі: в ОП заявили про дотримання режиму тиші, ОБСЄ нарахувала 121 обстріл

За даними Офісу президента "режим припинення вогню виконується з обох сторін", тоді як спостерігачі Організації з безпеки і співробітництва в Європі за добу нарахували 121 випадок порушення "тиші".

"Режим припинення вогню виконується з обох сторін, поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру. Від початку дії режиму повного та всеосяжного припинення вогню не було жодного пораненого та загиблого", - заявив головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, передає пресслужба Офісу президента.

Натомість відповідно до звіту моніторингової місії ОБСЄ за 29 липня, за добу у Донецькій області зафіксовано 121 випадок порушення перемир'я, зокрема 21 вибух.

"Після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня, під час якого досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню починаючи з 00:01 27 липня, СММ зафіксувала 121 порушення режиму", - йдеться звіті місії.

Раніше ОБСЄ також зафіксувала 22 одиниці озброєння, розміщене з порушенням лінії відведення.

За даними штабу операції об'єднаних сил, протягом доби 29 липня зафіксовано один постріл з гранатомету з боку бойовиків поблизу Новолуганського. Як відзначили у штабі, постріл був "неприцільним", тому вогонь у відповідь не відкривався.

2ogoloshenya