Потрібен негативний ПЛР-тест: Болгарія змінила правила в'їзду для громадян України

Із 30 липня громадяни України мають пред'являти зроблений протягом останніх 72 годин негативний ПЛР-тест на коронавірус COVID-19 для в'їзду до Болгарії.

"З 28 липня громадяни Північної Македонії, Сербії, Албанії, Косова, Боснії і Герцеговини, Чорногорії, Молдови, Ізраїлю та Кувейту можуть в'їхати до Болгарії з негативним ПЛР-тестом, проведеним за останні 72 години. Для громадян України вимога пред'явити негативний ПЛР-тест діє з 30 липня", — йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я Болгарії.

Згідно з ним, при негативному тесті на ПЛР "іноземні громадяни, які їдуть зі значних причин з інших третіх країн, можуть прибути до Болгарії". Згідно з рішенням МОЗ країни, такими причинами є діяльність сезонних сільськогосподарських робітників та працівників сфери туризму; навчання; гуманітарні, торговельні, економічні цілі й інвестиційна діяльність.

Водночас тест не потрібен особам, які прибувають до Болгарії з країн-членів Європейського Союзу, Великої Британії та Північної Ірландії, країн Шенгенської зони, а також з Алжиру, Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Республіка Корея, Таїланду, Тунісу та Уругваю. Також вони не мають проходити 14-денний карантин.

2ogoloshenya