"Слуга народу" Бужанський ініціював законопроєкт про викладання у школах російською

Максим Бужанський пропонує законопроєкт, спрямований на викладання російською до 2023 року.

Про це пише "Всеосвіта".

До порядку денного засідання Верховної Ради внесли розгляд законопроєкту 2362, який спрямований на продовження викладання російською в школах до 2023 року.

Максим Корнієнко, очільник партії "Слуга народу" запропонував розглянути цього тижня законопроєкт Максима Бужанського про скасування обов'язкового вивчення 80 відсотків предметів у школах українською мовою. Голова Верховної Ради Дмитро Розумков підтримав цю пропозицію і висловив бажання розглянути законопроєкт у четвер, в день 30-ти річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Відповідний законопроєкт викликав негативну реакцію як освітян, так і деяких народних депутатів. Так, нардеп Микола Княжицький на своїй сторінці у фейсбуці написав, що така ініціатива - це глум над української мовою та державою.

"Сьогодні на погоджувальній раді очільник партії "Слуга народу" Корнієнко запропонував розглянути на цьому тижні законопроєкт Бужанського про скасування обов'язкового вивчення 80 відсотків предметів у школах українською мовою. Голова Верховної Ради Разумков підтримав цю пропозицію і висловив бажання розглядати її у четвер, у день 30 річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України. Це глум і над нашою мовою , і над нашою Державою!", - написав Микола Княжицький.

Про те, що керівництво "Слуг народу" висловилося за підтримку російської мови в Україні, написала і нардепка Соломія Бобровська.

"Утиснення прав російськомовних» про які говорять деякі депутати "Слуг народу" – це повторення методички Кремля і гасел з якими Росія розпочала збройну агресію проти нас", — пише на своїй сторінці Соломія Брбровська, народна депутатка ВР України.

Як відомо, відповідно до закону "Про освіту" та "Про забезпечення функціонування української мови як державної", учні, які не належать до однієї з національних меншин країн Європейського Союзу, зобов’язані перейти на навчання українською мовою у 2020 році. Ті, хто є представником нацменшини країни ЄС (приміром, Угорщини), має зробити це у 2023 році.

2ogoloshenya