Степанов пояснив, що робити у разі відмови в проведенні безкоштовного тесту на COVID-19

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав громадян звертатися на "гарячу лінію" міністерства або департаментів охорони здоров’я, якщо у них є симптоми захворювання на COVID-19, а їм відмовляють у безкоштовному тестуванні.

Про це він заявив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Я інколи отримую звернення, коли є непорозуміння або небажання робити безкоштовно ПЛР-тестування... Людину кудись відправляють, говорять робити тест за власний рахунок, це все недопустимо, тому я прошу вас звертатися у такому випадку або на "гарячу лінію" департаментів охорони здоров’я, або на "гарячу лінію" Міністерства охорони здоров’я. І в кожному такому випадку ми будемо розбиратися. Якщо у вас є відповідні симптоми коронавірусної хвороби, ви звертаєтеся до сімейного лікаря, або у вас важкий стан, у такому випадку на екстрену медичну допомогу, і вам при цих клінічних симптомах повинні безкоштовно приїхати та зробити тест", - зазначив він.

Станом на ранок 1 липня в Україні зафіксовано вже майже 45 тисяч лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Так, з 44 998 хворих на COVID-19 в Україні за останню добу, за даними ЦГЗ, виявили 664 інфікованих, що менше, ніж добою раніше.

Нагадаємо, в станом на сьогоднішній ранок у Кам'янці-Подільському плюс чотири випадки інфікування на COVID-19.

2ogoloshenya