Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Оксана і Валерій Кольгофери. Фото з сайту БФ "Фонд родини Кольгофер"

Шевченківський районний суд Києва арештував майно і речі, яке 21 березня правоохоронці вилучили в будинку та на фірмах, що належать хмельницькій сім’ї бізнесменів Валерію та Оксані Кольгоферам.

Про це свідчать ухвали суду від 26 березня.

Зокрема, під арештом опинилися предмети, ззовні схожі на револьвер з написом «STALKER», револьвер з написом «EKOL Viper 2,5_ Cal.4mm Flobert», мисливську рушницю з написом «Beretta – Made in Italy», автомат з написом «Thompson Submachine Gun», низку набоїв до вказаної зброї, документація фірм «ЧОРНОГОРА 2022», «ЧОРНОГОРИ», «Чаелд-Ленд», «ЛИБІДЬ», «ПП «ЕН», «Чорногора 1», «Ді АЙ СІ», «КЕЙТ-К», «Плаза-К», «ПП «Експресс», «НВТ ЕНЕРГО», «ПП АНДОРА ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ», «Укрбудінвест КО», «ДТА»,  «VOVAKK B.V.», папка-швидкозшивач  фіолетового кольору із написом «Технічна та дозвільна документація по ТГРК «Либідь» (стара), папка-швидкозшивач чорного кольору з написом«ПРИВАТНІ ПІДПРИЄМЦІ», папка-швидкозшивач сірого кольору із написом «МИТНИЦЯ», папка-швидкозшивач чорного кольору з написом «Котеджі», папка-швидкозшивач чорного кольору з написом «Куплені котеджі», швидкозшивач червоного кольору з написом «Власність квартала», швидкозшивач зеленого кольору з написом «Ліс 9,1 га» (знаходиться на території Лісогринівецької сільської ради), швидкозшивач зеленого кольору з написом «Черногори Фізособи», швидкозшивач синього кольору з написом «Оренда землі верховина», швидкозшивач червоного кольору з написом «Підземка заборонено», швидкозшивач жовтого кольору з написом «Відмова, І, ІІ, ІІІ» (технічна документація із землеустрою щодо складання документів що посвідчують право користування земельною ділянку при поділі земельної ділянки для будівництва кінноспортивної школи, аквапарку та бази відпочину на території Лісовогинівецької сільської ради), ряд копій рішень виконавчого комітету Хмельницької міської ради,  заяв на видачу готівки і квитанцій, готівкові кошти на суму 50 тис. дол. та інші речі, вилучені з помешкання Кольгоферів.

Також арештовано документи, які були вилучені під час обшуків приміщень ТОВ «Либідь», ПП «Плаза-К», ПП «ЕН», що на вул. Кам’янецька, 21. Серед них документи щодо торгово-розважального центру «KVARTAL» (про площі та оплату орендованих нежитлових приміщень,  план-схема, таблиця з контактами суборендаторів), папка-сегрегатор синього кольору з биркою «ТОВ «Укрбудінвест», папка-сегрегатор зеленого кольору з биркою «ПП «Пектораль-1» та інші.

Вилучення речей і майна відбулося у рамках кримінального провадження від квітня 2015 року за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України,

За даними досудового розслідування, 18 грудня 2007 року та 24 березня 2008 року у Хмельницькому службові особи ТОВ «Укрбудінвест» уклали договори про дольове інвестування у нежиле будівництво торгівельно-фісно-житлового центру на вул. Кам`янецька, 17 з трьома громадянами України. «Укрбудінвестівці» зобов’язувалося надати для зазначених осіб 800 кв.м. нежилої комерційної площі. Відповідно до зазначених договорів, вказані особи платили для ТОВ «Укрбудінвест», як інвестицію в будівництво, 1,4 млн грн.

В подальшому службові особи ТОВ «Укрбудінвест», зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, з корисливих мотивів, не бажаючи виконувати зобов’язання перед пайовиками та повертати інвестовані грошові кошти на загальну суму 1 млн 400 тис. грн., відмовилися від оренди земельної ділянки, відведеної під будівництво  на користь підконтрольного їм ПП «Пектораль-1», яке фактично здійснило у 2016 році будівництво торгівельно-офісно-житлового центру.

У підсумку ТОВ «Укрбудінвест» було доведено до неплатоспроможності.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Укрбудінвест» зареєстровано 2003 року у Хмельницькому. У січні 2008 року Валерій та Оксана Кольгофери ввійшли до складу співзасновників підприємства. У грудні 2011 року пан Валерій залишив фірму. До травня 2015 року Оксана Кольгофер була одноосібною засновницею.

Після цього підприємство переписали на хмельничанина Віталія Скоропінського.

Джерело        

2ogoloshenya