Результат пошуку зображень за запитом "Міністр соцполітики пояснив, що мав на увазі кажучи про "аліменти"

Поширена інформація щодо обов'язкових виплат аліментів на батьків є недостовірною.

Про це міністр соціальної політики України розповів журналістам під час участі в розширеній урядовій нараді "Децентралізація та регіональний розвиток".

"Поширюється недостовірна інформація, коли не беруть до уваги контекст, про що і як говорилось, і розумійте, хто як хоче. Ми свої обов'язки ні на кого перекладати не збираємося, але є випадки, коли й люди несуть відповідальність. Як, наприклад, конституційні. Ми піклуємося про своїх батьків, і от уявіть, що вам сказали: "Зараз ти будеш платити гроші своїм батькам". Це потрібно? Я думаю, що ваші батьки першими будуть проти цього. Тому, що наші відносини не регулюються грошима, це справа родини", - зазначив Рева.

Водночас, наголосив він, бувають ситуації, коли немічні старі люди залишаються самі, наприклад у зоні АТО.

"Волонтери зібрали немічних, одиноких, старих людей, які там залишилися одні. Вони розмовляли з ними та з'ясували, що у тих є рідні. І волонтери до них (родичів - ред.) телефонують, і запитують, ваші батьки у такій складній ситуації, допоможіть їм. А волонтеру, як він розповів, ті діти відповіли: "Передзвоніть, коли помруть...". І мене запитує журналіст: що робити? Я нагадав, що є Конституція. Де чітко вказано, що діти зобов'язані піклуватися про своїх батьків. Чи повинна держава впливати на таких людей? У таких випадках для цього є вся законодавча база: 202 та 206 статті (Сімейного кодексу України - ред.). Там написано, що у подібних випадках, за рішенням суду, можна буде присуджувати аліменти на утримання таких батьків. А якщо ці діти ухиляються, то 165 стаття Кримінального Кодексу України передбачає, що вони несуть кримінальну відповідальність, підкреслюю, за рішенням суду. Чи означає це, що всі діти в Україні повинні платити аліменти на батьків? Ні, це повна нісенітниця", - пояснив Рева.

Прес-служба також публікує статтю 51 Конституції України, в якій зазначено, що батьки зобов'язані утримувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов'язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків.

Джерело

2ogoloshenya