Результат пошуку зображень за запитом "Аваков"

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає суперечливим клопотання про арешт майданівця Івана Бубенчика за підозрою в убивстві "беркутівця".

Водночас, він не радить зводити "під одну гребінку" всіх учасників Революції гідності.

Про це керівник МВС заявив на врученні сертифікатів водного і автомобільного транспорту поліції.

"Йдеться про Генеральну прокуратуру, яка веде слідство про вбивства на Майдані.

На ранній стадії це розслідування в 2014-му році перебувало в МВС. Після чого всі провадження передали в Генпрокуратуру. На вчорашній день ГПУ (департамент на чолі з Горбатюком) прийняла рішення про арешт цієї людини. Я вважаю, що це спірне рішення. Тому що питання, що ця людина стріляла і вбивала, не є ні доведеним, ні затвердженим. Там є складні процедури", - пояснив Аваков.

"Те, що прокурор Луценко прийняв рішення вивчити це питання повторно, я вітаю. Це правильний вихід для суспільства. Тут неможливо працювати під одну гребінку. Про такі речі завжди потрібно говорити фактами.

Нема загальної канви - якщо був "беркутівцем", то поганий, майданівцем - хороший. Завжди є вчинки, за які людина повинна відповідати за часом. Що зробив - те і заслужив", - заявив він.

Поліція затримала волонтера та учасника Революції гідності Івана Бубенчика. Слідчі висунули затриманому підозру у скоєнні двох вбивств та замаху на життя "беркутівців" у 2014 році. Бубенчик приймав участь у розслідуванні вбивства правоохоронців під час акцій протесту взимку того ж року, однак тоді він ухилявся від співпраці зі слідством.

Джерело                     

 

2ogoloshenya