Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Скасування обов'язкової підсумкової атестації випускників шкіл у 2020 році підтримали 356 нардепів.

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект президента Володимира Зеленського, за яким випускники шкіл в 2020 році зможуть проходити державну підсумкову атестацію добровільно.

"За" проголосували 356 нардепів, "проти" - 0, "утрималися" 6.

Скасування обов'язкової атестації президент пояснив заходами з боротьби з коронавірусом.

За прийнятим законом, випускники шкіл зможуть пройти ЗНО добровільно. Також ЗНО залишиться єдиним способом вступу до вузів, про що вчора повідомив в Facebook освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Рада прийняла постанову про те, що спікер Ради Дмитро Разумков підпише законопроект невідкладно і направить його на підпис президенту.

  • 13 червня повідомлялося, що Кабмін заборонив проведення пробного ЗНО через коронавірус. У МОЗ також не виключали перенесення ЗНО-2020.
  • 15 червня МОН розповіли, хто може не проходити ЗНО в цьому році.
  • 15 червня т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій заявила, що скасування ЗНО неприпустиме, оскільки це єдиний об'єктивний інструмент оцінки та механізм прозорого вступу до вищих навчальних закладів.
  • Якщо критерії МОЗ не будуть перевищені - 60 хворих COVID-19 на 100 тис. населення, основна сесія ЗНО буде проводитися з 25 червня по 17 липня.

Джерело.

2ogoloshenya