Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Щодня ми поспіхом вживаємо не найкорисніші продукти, які можуть містити й досить шкідливі елементи на зразок нітратів і важких металів. Настає сезон, коли овочів і фруктів на прилавках буде у надлишку, а це означає, що й вибирати свіжі продукти доведеться більш ретельно.

Звичайно, навіть за правильної обробки фруктів і зелені неможливо повністю убезпечити свій організм від надходження важких солей або інших речовин, однак, ви можете скоригувати свій раціон таким чином, що навіть за умови потрапляння до організму, токсини не будуть затримуватися у ньому на тривалий час.

Отже, які саме продукти є природними антиоксидантами? Давайте з'ясуємо.

Буряк

Неймовірно корисний продукт. Пігмент бетаїн покращує структуру клітин, особливо потужний вплив він чинить на печінку, без правильної роботи якої неможливо уявити відмінне функціонування усіх систем організму.

Буряк можна готувати на парі або подавати у запеченому вигляді — корисні елементи нікуди не подінуться. Для підтримання організму у гарному стані і для швидкого виведення токсинів рекомендується вживати буряк не рідше двох разів на тиждень.

Якщо є бажання, то можна зробити овочевий смузі з додаванням буряка і брати з собою у якості корисного перекусу!

Свіжа зелень

Завдяки високому вмісту хлорофілу, темні сорти зелені допомагають ШКТ швидше перетравлювати важку їжу, не даючи їй лягти у шлунок важким тягарем.

Безсумнівною перевагою додавання кропу і кінзи до салатів, супів та других страв стане цілковите позбавлення організму від важких металів. Однак, щоб домогтися такого результату, необхідно щоденно вживати зелень, хоча б протягом літнього сезону.

Горіхи і насіння

Найбільше навантаження на наш організм чинить важкий і шкідливий перекус: органи просто не в змозі впоратися з фастфудом або надмірно солодким батончиком у той час, коли ви кудись поспішаєте.

Тому у роботі ШКТ починають дедалі частіше відбуватися збої. Замість важкого перекусу краще з'їсти жменьку горіхів або насіння. Найбільш корисними їх видами дієтологи називають мигдаль і волоські горіхи.

А щодо насіння, зверніть увагу на насіння льону, яке ви зможете змішувати з йогуртом або кефіром, або ж на соняшникове насіння, яке ви можете брати з собою скрізь. Завдяки корекції раціону, додаткова клітковина і мінерали сприятимуть швидкому очищенню головних систем організму.

Зелений чай

Про користь зеленого чаю ми знаємо давно, але все одно надаємо перевагу каві замість нього, якщо треба обрати між трав'яним улюбленим напоєм і запашним капучіно. Дуже даремно.

Зелений чай містить величезну кількість антиоксидантів, які не дадуть вашому організму дати збій у найбільш невідповідний момент. До речі, у зеленому чаї міститься кофеїн, який бадьоритиме вас не менше, ніж звичайний еспресо.

Морква

У топі найбільш корисних овочів для очищення організму один з верхніх рядків посідає морква, яка багата на бета-каротин і вітамін А. Якщо ви страждаєте через проблеми з серцевим м'язом, морква обов'язково повинна бути на вашому столі, нехай і не щодня. Спробуйте влаштувати розвантажувальний день: зранку до вечора ви не повинні їсти оброблену їжу — лише свіжі овочі, у тому числі й моркву.

Супроводжуючи такий детокс-день зеленим чаєм, ви позбудетеся від більшої частини небезпечних елементів.

Джерело.

2ogoloshenya