Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У перший день літа в Україні буде новий етап пом’якшення карантину. Що стане доступним уже завтра, розповів очільник МОЗ.

Україна з 1 червня перейде до наступного етапу пом’якшення карантину. Уже від завтра буде дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів, але це ще не все. Що саме дозволять на цьому етапі, розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 31 травня.

"Буде дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. Також починається міжобласне сполучення всіма видами транспорту", - сказав він.

Як він зазначив,  Міністерство охорони здоров’я надало рекомендації щодо користування спортзалами, фітнес-центрами та басейнами. Він нагадав, що обов’язково на вході до закладу мають бути антисептики, якими повинні користуватися відвідувачі, а працівники закладів повинні носити медичні маски чи респіратори.

"Функціонування басейнів дозволено з певними обмеженнями щодо кількості людей, які перебувають на одній доріжці. На період карантину забороняється в фітнес-центрах використання багаторазових рушників. Також забороняється використання спа-зон", - зазначив Степанов.

Водночас, міністр наголосив, що карантин буде послаблено не у всіх областях. 

Джерело.

2ogoloshenya