Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Державному бюро розслідувань заявили, що їм поки бракує доказів, щоб звинуватити поліцейських з м. Кагарлик Київської області у катуваннях.

Кримінальне провадження проти поліцейських із Кагарлика розслідує Держбюро розслідувань за трьома статтями Кримінального кодексу, але підозру правоохоронців поки висунуто за двома з них - "Зґвалтування, вчинене групою осіб" і "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу".

Питання про пред'явлення підозри за статтею "Катування" буде вирішено після того, як слідство отримає додаткові докази, а також результати судово-медичної експертизи.

Про це повідомив перший заступник голови ДБР Олександр Бабіков, якого ми попросили прокоментувати інформацію про те, що з тексту підозри стаття про тортури зникла.

"Стаття про тортури нікуди не зникала, все розслідується. Але щоб обґрунтовано оголосити про підозру, потрібні докази, зокрема результати експертизи. Щойно слідство отримає інформацію щодо судово-медичної експертизи, буде прийнято процесуальне рішення і щодо тортур, і щодо інших епізодів. Це буде найближчим часом", - пояснив він.

Бабіков також зазначив, що слідство продовжує перевіряти причетність поліцейських до інших злочинів.

Джерело.

2ogoloshenya