Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Підвищення тарифів на електроенергію для населення міститься в антикризовій програмі уряду.

Затверджена Кабінетом міністрів програма стимулювання економіки у зв'язку з COVID-19 передбачає перегляд тарифів на електроенергію для населення. Такий пункт міститься в презентації програми, опублікованій на урядовому порталі.

Перегляд тарифів забезпечить фінансову стабільність енергетичного сектору, очікують у Кабміні. Пріоритет даного рішення вказаний як високий, однак відзначена складність його впровадження.

Крім того, серед запланованих ініціатив у цій сфері: врегулювання заборгованості Гарантованого покупця, перегляд тарифів для відновлюваних джерел енергії та врегулювання заборгованості між учасниками ринку.

Також Кабмін планує скасувати покладання спеціальних зобов'язань (ПСЗ) на ринку газу, ввести стимулююче тарифоутворення для операторів систем розподілу електроенергії, перейти на розрахунки за газ із використанням одиниць енергії.

Планується переглянути енергетичну стратегію України, а також знизити ренту на видобуток нафти і газу.

Джерело.

2ogoloshenya