Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Міністерство охорони здоров’я затвердило тимчасові рекомендації для закладів культури та спорту, зокрема спортивних залів, фітнес-клубів, басейнів та спортивних майданчиків, на період карантину.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

“Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Обслуговування в спортивних (тренажерних) залах, фітнес-клубах, спортивних майданчиках для командних (парних) занять (окрім занять національних збірних) та дитячих спортивно-юнацьких школах здійснюється з урахуванням цих тимчасових рекомендацій, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)”, - йдеться у розпорядженні.

Вказано, що тимчасові рекомендації наступні:

- Всім працівникам проводять температурний скринінг перед початком зміни. Робітників з температурою понад 37,2 не допускають до роботи.
- Всім відвідувачам вимірюють температуру при вході до закладу. Тих, хто має температуру понад 37,2 - відвідування заборонене.
- На території закладу дозволяється перебування не більше однієї особи на 10 квадратних метрів під час індивідуальних занять та однієї особи на 10 метрів при групових заняттях, однак не більше 10 осіб у групі. Їх проводять за попереднім записом.
- При вході в заклад організовують місце з санітайзером.
- В зонах для проведення занять розміщують санітайзери, паперові рушники та урни для їх утилізації.

Також вказано, що під час карантину забороняється:

- Використання багаторазових рушників, окрім персональних.
- Розміщення рекламних брошур та поліграфічних матеріалів в доступі клієнтів.
- Функціонування спа-зон та надання послуг з масажу.
- Функціонування фітнес-барів та кулерів з водою, однак дозволяється робота вендингових машин.
- Функціонування дитячих кімнат.
- Використання багатофункціональних тренажерів кількома відвідувачами.
- Проведення групових занять для понад 10 осіб та таких, що передбачають фізичний контакт.
- Проведення групових занять для дітей віком до 12 років.

“Функціонування басейнів дозволено для індивідуального відвідування; для спортивних навчально-тренувальних груп 2 року навчання та старше; за умови одночасного перебування на одній доріжці не більше 4 осіб для індивідуальних занять та не більше 6 осіб для спортивно-тренувальних груп у 50-метрових басейнах; за умови одночасного перебування на одній доріжці не більше 2 осіб для індивідуальних занять та не більше 3 осіб для спортивно-тренувальних груп у 25-метрових басейнах”, - вказано у розпорядженні.

Також вказано, що необхідно обмежити одночасне використання роздягалень та душових кабін вдвічі, не відкриваючи для використання клієнтами кожну другу шафу для роздягання чи душову кабіну.

Повідомляється, що тренажери, що передбачають тривалий цикл використання одним клієнтом повинні бути розміщені на відстані 2,5 метра один від одного.

“Працівники закладів повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (ЗІЗ)”, - йдеться у розпорядженні.

Зазначається, що перед їх зніманням чи надяганням працівник має ретельно мити руки чи обробляти їх санітайзер. При цьому, заклад має забезпечити працівників п’ятиденним запасом ЗІЗ та також гарантувати дезінфекцію поверхонь кожні дві години та після занять. Вологе прибирання також здійснюється кожні дві години та після закінчення робочого дня чи зміни. Провітрювання має здійснюватись впродовж 15 хвилин кожні дві години та після закінчення робочого дня.

При цьому вказано, що працівники мають мити руки, утримуватись від контактів з особами, що мають ознаки респіраторних захворювань, дотримуватись етикету кашлю і самоізолюватись у разі виникнення симптомів.

Джерело.

2ogoloshenya