Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Регіональні відділення Держпраці на виконання доручення Прем’єр-міністра України та окремого доручення Голови Держпраці розпочинає проведення позапланових перевірок та інспекційних відвідувань.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці інспектори праці проводитимуть позапланові заходи державного нагляду, що були погоджені Держпраці. Інспекційні відвідування здійснюватимуться на підставі звернень громадян, які надійшли під час карантину та потребують перевірки викладених у них фактів. Також перевірятиметься додержання законодавства про працю при нарахуванні та виплаті заробітної плати медичним й іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, своєчасність подання повідомлень про встановлені факти інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19.

В Управлінні Держпраці у Сумській області у ході наради керівництво державного органу та фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів обговорили порядок організації та проведення інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання, які використовують найману працю.

Контрольна діяльність з питань дотримання вимог трудового законодавства здійснюватиметься із метою забезпечення організації роботи щодо належного, об’єктивного розгляду звернень громадян, враховуючи вимоги постанови КМУ від 20.05.2020 р. №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з урахуванням черговості їх надходження, починаючи з дня оголошення карантину.

Позапланові заходи державного контролю з питань додержання законодавства про працю при нарахуванні та виплаті заробітної плати медичним й іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 проводитимуться, згідно з дорученням Прем’єр-міністра України, у тому числі й інспекторами праці органів місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю.

Від редакції:

  1. Офіційної інформації та тексту такого доручення Шмигаля наразі немає, немає й у відкритому доступі доручення голови Держпраці.
  2. З 27 травня діє новий порядок проведення планових перевірок з охорони праці та зайнятості. Про це тут.
  3. З 31 грудня 2019 року інспектування Держпраці проводяться без попередження і лише виїзні. Про це тут.
  4. За Законом № 530 забороняється проведення контролюючими органами саме планових перевірок. Наразі не має тексту Закону №591 про продовження карантинних пільг. Тому невідомо, чи продовжено дію мораторію.
  5. Ми ще на початку карантину попереджали, що під час карантину Держпраці ретельно вивчає порушення роботодавців для майбутніх перевірок

Джерело.

2ogoloshenya