Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "судитимуть"

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Хмельницької області затверджено обвинувальний акт відносно членів організованої злочинної групи, які з метою заволодіння чужим майном труїли людей смертельно небезпечним медичним препаратом.

Завдяки правильно обраним методикам розкриття злочину, а також тактиці проведення слідчих (розшукових) дій, внаслідок кропіткої та чітко спланованої роботи правоохоронців області встановлено, що організатором злочинної групи була раніше судима за крадіжки 23-річна мешканка одного із сіл Миколаївської області, яка спочатку втягнула у злочинну діяльність свого також уже судимого за шахрайства та грабежі 29-річного знайомого уродженця Луганщини, а згодом і 30-річного мешканця Запоріжжя.

В процесі протиправної діяльності учасники групи розділили злочинні ролі, узгодили спеціальні правила поведінки та розробили план незаконного заволодіння майном громадян.

Угрупування здебільшого діяло та вишукувало потенційних потерпілих у розважальних закладах, курортах та базах відпочинку. Для цього у автопрокатах вони орендували автомобілі, на яких «мандрували» на території усієї країни. За легендою організаторка групи зазвичай була сестрою двох інших членів групи. Ті знайомились з майбутніми жертвами, втершись в довіру, підсипали їм у їжу або напої медичний препарат, який викликав втрату свідомості, а потім їх грабували.

Жертвами грабіжників, стали і двоє хмельничанок, які у серпні минулого року відпочивали в одному із розважальних закладів обласного центру. Вони погодились на пропозицію зловмисників підвезти їх додому та по дорозі випити кави.

Реалізуючи свій злочинний умисел, кривдники, з метою заволодіння майном своїх «нових знайомих», потай підсипали їм у напій медичний препарат «Азалептин», який є несумісний з алкоголем та неконтрольоване вживання якого призводить до смерті.

Дочекавшись доки внаслідок смертельної дії медичного препарату 29- та 32-річна жінки втратять свідомість, зловмисники заволоділи їх майном – мобільними телефонами та прикрасами.

Одна із жінок від отруєння померла прямо на вулиці, а її подругу лікарям вдалось врятувати.

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, зібрано достатню кількість доказів для оголошення трьом членам організованої групи про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 15, п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою області направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення  передбачена ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

2ogoloshenya