Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Міністерство енергетики та захисту довкілля буде розділене на два відомства.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що об'єднання міністерств не дало очікуваного ефекту.

"Для мене було дивним, коли я потрапив на перші засідання Кабінету Міністрів, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан справ в атомній енергетиці, потім - вугільна галузь, а потім - про червонокнижні рослини і відловлювання мотиля. Відтоді я став прихильником того, що екологією повинен займатися професійний еколог, якому це близьке і який цим живе", - заявив Шмигаль.

Також прем'єр-міністр не виключає, що в Україні може з'явитися окреме аграрне міністерство.

"Є кілька ідей. Перше - це можливість відокремлення від Міністерства економіки аграрного спрямування в окреме міністерство. Це існує на рівні ідеї, ми над цим працюємо спільно з міністром економіки, спільно з віцепрем'єрами", - додав він.

Шмигаль наголосив, що буде здійснено посилення промислового блоку.

"Яким чином це робити, наразі дискутується: створювати окрему посаду віцепрем'єра, призначити сильного заступника в Міністерстві економіки або, можливо, створювати Міністерство промислової політики і державного оборонного замовлення. Триває дискусія, ми шукаємо формули, людей і найкращий формат реалізації", - пояснив прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, в серпні 2019 року Верховна Рада призначила міністра енергетики та захисту навколишнього середовища. До цього було два окремих міністерства: Міненергетики та Мінекології.

14 травня парламентський Комітет з питань екологічної політики та природокористування заявив про необхідність поділу цього міністерства на два окремі відомства.

Зараз Ольга Буславець є тимчасовою виконувачкою обов'язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Джерело.

2ogoloshenya