Результат пошуку зображень за запитом "НАБУ  Холодницького"

Національне антикорупційне бюро опублікувало фрагменти записаних розмов керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Відповідне відео слідчі виклали у Youtube.

Це у бюро зробили "з огляду на суспільний резонанс".

"Ввважаємо доцільним оприлюднити фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій, проведених у робочому кабінеті керівника САП", - вказують у відомстві.

У НАБУ заявляють, що в діях Холодницького є "ознаки кримінальних та дисциплінарних порушень".

"Йдеться про можливе підбурювання свідків до давання неправдивих показань, розголошення відомостей досудового розслідування особам, які не мають відношення до відповідного кримінального провадження.

... Наголошуємо, що виявлені факти можливих порушень у діях керівника САП жодним чином не характеризують роботу очолюваного ним органу. Відтак, співпраця детективів з прокурорами САП у розслідуваних кримінальних провадженнях продовжується у штатному режимі", - заявили в НАБУ.

В одному із фрагментів - розмова керівника САП із підлеглими про справу пропозиції хабара в.о Уляні Супрун. Мовляв, Холодницькому не сподобалося, що обшуки у справі проводилися бюро без його відома.

- Я думав, що у них все відповідає, все узгоджено... Просто треба формально підписати, я того не знав, - каже ніби один із прокурорів.

Голос, схожий на Холодницького, відповідає: "Ти будеш казати, що нічого не знав, без печаті вони пішли. Вас на (ненормативна лексика) держать, вони получили автограф тупого прокурора - і всьо, а дальше вони самі все зроблять".

- Та бо Крикун-Труш (детектив) сказав, що погоджено на нараді, - продовжує прокурор.

Керівник САП: Та пішов він (ненормативна лексика)... ти що детективам виріш дальше, чи що? Крикун-Труш, він вас на х*ю вертить разом з тим кнуром Васильчуком (ще один детектив).

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

Детективи НАБУ близько місяці прослуховували керівника САП. За словами Ситника, зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. У ЗМІ з'явилася інформація, що йдеться про епізоди втручання Холодницького у провадження щодо народного депутата Георгія Логвинського, Олега Бахматюка, мера Одеси Геннадія Труханова, екс-голови НАЗК Наталії Корчак та помічника Олега Ляшка Олександра Богачова.

Джерело

2ogoloshenya