Результат пошуку зображень за запитом "Українців зобов'яжуть відкладати на пенсію від двох до 15% зарплати"

Розмір внесків за накопичувальною системою може становити від 2 до 15% зарплати.

Про це в інтерв’ю розповів заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

Він уточнив, що розмір накопичувальної пенсії залежатиме саме від того, скільки українець буде платити пенсійному фонду. Нагадаємо, зараз влада розглядає дві концепції переходу до другого рівня пенсійної системи в Україні.

“Все буде залежати від того, скільки людина буде платити. В обох концепціях передбачається в перший рік існування системи платити 2% від заробітної плати. Є пропозиція про те, що розмір внесків буде збільшений до 7%. Також є пропозиція, що вони будуть збільшені до 15%. Це питання ще обговорюється. І ще дуже багато потрібно зробити, щоб до кінця визначитися в цьому питанні”, – зазначив Шамбір.

Заступник міністра уточнив, що проблема не в самому розмірі внеску. “Цей розмір повинен бути серйозно обгрунтований. Він повинен бути фінансово забезпечений. Це основний параметр для визначення розміру”, – підкреслив Шамбір.

Нагадаємо, другий рівень пенсійної системи – обов’язковий накопичувальний. Він передбачає, що працівники або роботодавці від їхнього імені, іноді – самозайняті особи, сплачують внески до накопичувального пенсійного фонду. Внески обліковуються на індивідуальних пенсійних рахунках, кошти інвестують в різні фінансові інструменти. Після виходу на пенсію учасник системи отримує право на пенсію з накопиченої суми внесків та інвестиційного доходу.

Кабмін і парламент довгий час не могли дійти згоди про введення цього рівня пенсійної системи в Україні. Компромісом стала норма про введення обов’язкового пенсійного накопичення з січня 2019 року.

Джерело

2ogoloshenya