Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Холодницькому знайшли заміну

Шанси Назара Холодницького залишитись на посаді керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури невеликі.

А змінити його в цій ролі може перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава.

Про це заявив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Валерій Карпунцов.

"Все робиться для того, щоб Холодницький пішов. Чи залишиться він на посаді, я думаю, що ні, хоча юридично в нього є шанси позмагатися за відновлення в порушених правах – як мінімум у праві на честь, гідність і ділову репутацію", – каже депутат.

"У НАБУ головним є Гізо Углава – більше, ніж Артем Ситник, при всій повазі до Артема Сергійовича. В цьому випадку такий тандем роботи, як "Углава-Ситник" на рівні САП і НАБУ, буде зрозумілий і логічний для тих донорів, які моніторять і підтримують цю ситуацію. Ну і тоді вже не буде жодних звинувачень стосовно того, що хтось блокує процесуальні дії", – пояснює парламентарій.

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

За словами Ситника, детективи майже місяць прослуховували керівника САП. Зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. Йдеться про "злив" інформації, про обшуки у підозрюваних та тиск на певних посадових осіб і суддів для ухвалення потрібних рішень. Також нібито почули, як Холодницький підбурював свідка до неправдивих свідчень.

Джерело

 

2ogoloshenya