Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

В умовах епідемії COVID-19 лікарі зможуть надавати медичні послуги пацієнтам онлайн і взаємодіяти з колегами для отримання експертної думки у особливо складних випадках. Така можливість з'явилася завдяки It- активістам.

Медичну інформаційну систему "Поліклініка без черг" впровадили у рамках медичної реформи. Наразі вона працює у 18 областях України. До сервісу підключилося більш ніж 8 800 лікарів, люди записалися з її допомогою на понад 10 млн прийомів, повідомили у прес-службі "Поліклініки без черг".

Для убезпечення лікарів і пацієнтів в умовах епідемії коронавірусу на базі системи розробники створили платформу для надання пацієнтам онлайн-допомоги. Також лікарі матимуть змогу консультуватися між собою.

"Лікарі сьогодні – це фактично перша лінія боротьби з коронавірусом, отже їхнє здоров'я так само важливе, як і здоров'я пацієнтів. Крім того, з кожним днем навантаження на медичний персонал зростає, а інші хвороби також ніхто не скасовував. Людям потрібно лікуватися, отримувати, рецепти, довідки. Дистанційне консультування допомагає вирішити багато з цих та інших поточних проблем, кількість яких буде лише зростати. Це сучасний формат взаємодії, який дозволяє не витрачати час на похід до лікаря і не наражати себе та оточуючих на ризик. Якщо потрібно, вона дозволяє комбінувати дистанційне і живе спілкування", - розповів Сергій Горищак, директор Дитячої міської поліклініки №6 міста Одеса.

Запис на онлайн-прийом відбувається у звичайний для пацієнтів спосіб через сайт pb4.com.ua. Хворий має можливість провести телеконсультацію з лікарем безпосередньо зі свого кабінета пацієнта, обрати потрібного лікаря та зручний час.

"Останніх кілька років ми активно впроваджуємо телемедичні технології в практику лікарів. А сьогодні в умовах епідемії коронавірусу телемедицина з категорії інновацій стрімко перейшла в категорію необхідних інструментів. Вірус ми однозначно поборемо, сподіваюсь з великим надбанням. А саме з практикою повсякденного використання телемедицини і в "мирний" час", - зазначив Андрій Заяць, співзасновник групи компаній IT4Medicine.

Джерело.

2ogoloshenya