Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

«Контрабас» як йшов, так і йде», - Ігор Уманський про ситуацію на митниці.

Нещодавно звільнений з посади міністр фінансів Ігор Уманський назвав голову Державної митної служби Максима Нефьодова ідеалістом, який «намагається намалювати картинку світлого майбутнього». Крім того він вважає, що Нефьодова керівники митниць просто не сприймають всерйоз, тим часом контрабанда через митниці продовжує ходити, як і раніше. Про це Уманський розповів в інтерв'ю «Лівому берегу».

«Нова митниця, все таке. Проблема в тому, що є картинка світлого майбутнього, а є - реальність. І «контрабас» як ішов, так і йде. З митницею треба жорстко - крок вліво, крок вправо - розстріл», - додав Уманський.

За словами ексміністра, Нефьодов говорив йому, що начальники регіональних митниць його ігнорують: «Він мені сам це сказав. Фактично, розписався в своїй профнепридатності. Тобто Макса вивели в роль «фунта», який розповідає про реформу на митниці, а насправді там ситуація - при Януковичі просто відпочивали. Я не став йому задавати просте запитання: «Якщо ти такий весь правильний і так далі, то чому в такій ситуації не напишеш заяву?» Тому що знаю на нього відповідь. Думаю, ви теж здогадуєтеся. Разом з тим, не варто демонізувати Макса, проблема точно не в ньому. Його вивели з «гри» і зробили «громовідводом», а процесами керували інші. У цьому його помилка».

Нагадаємо, що Уманський вважає, що подання на звільнення глави податкової служби Сергія Верланова і глави митної служби Максима Нефьодова стало причиною його відставки з посади голови Мінфіну.

За словами Уманського, про те, що його збираються звільнити, він дізнався зі ЗМІ. Шмигаль з ним про це не говорив. Заяву про звільнення Уманський не писав.

Зазначимо, що за даними Державної казначейської служби, доходи державного бюджету в березні 2020 року становили 87,8 млрд грн, що на 10,4% менше плану і на 2,6% більше показника березня 2019 року. У січні-березні держбюджет недовиконаний за доходами на 11,6%. За цей період надійшло 210,7 млрд грн.

У березні податкові надходження становили 51,3 млрд грн, що на 5,8% відстає від плану, але на 8,1% вище за минулорічний показник. Митниця в березні принесла 24,5 млрд грн - на 18,8% менше плану і на 10,8% менше торішнього показника. 

Джерело.

2ogoloshenya