Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39
Робітників у відпустку за свій рахунок, а чиновникам мільйонну зарплату? Коронавірусний карантин викликав гострі питання.

Керівники українських державних компаній, надзвичайно високий рівень заробітної плати яких викликав суспільну дискусію, можуть продовжити отримувати винагороду за свою роботу у повному розмірі, у той час як значна кількість українців вимушена піти у відпустку за власний рахунок через введений в Україні карантин, викликаний спалахом коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це висловив припущення журналіст Денис Іванеско на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. 

"А може Кабмін хоч на час карантину припинити виплати космічних зарплат і премій членам наглядової ради і правління держкомпаній? А то вони гарантовано від 300 тис грн в місяць отримують, а у відпустку за свій рахунок доводиться йти закритим владою ФОПам і найманим працівникам з доходом до 20 тис / місяць. Має бути хоч якась соціальна справедливість? Хоча б у держсекторі", - написав Іванеско.

У коментарях під своїм дописом журналіст нагадав про зарплати деяких з зазначених керівників. Так, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко отримав там 332 тис. гривень за оплату праці за лютий; заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Мустафа Найєм  заробив за грудень 2019 року 486 тисяч гривень; а генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський за той самий грудень заробив більш як 1 мільйон гривень.

 
 

2ogoloshenya