Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Коронавірус порушив багато планів в цьому році - припинення виробництва, скасування презентацій та зниження попиту на багато товарів. Аналітики з TrendForce зробили прогнози, які очікують ринок електроніки.

Телевізори

Пандемія COVID-19 завдала шкоди телевізійній індустрії, почавши з китайського ринку. Китай у лютому закрив міста, заборонив роботу деяких магазинів, збільшив тривалість свят і обмежив перевезення по суші, повітрю і воді. Ці зміни знизили попит на телевізори. Хоча в березні в Китаї пандемія згасла, в Європі вона триває досі, через це стався обвал фондового ринку в багатьох країнах.

Телевізійна індустрія зараз має проблеми, як на стороні виробництва, так і попиту. TrendForce знизила прогноз по світовим поставкам телевізорів в першому кварталі до 44,6 млн одиниць – на 8,6% менше, ніж прогноз до пандемії. Аналогічне скорочення очікується і в другому кварталі – 47,6 млн одиниць, на 7,3% щодо колишніх прогнозів.

Також Олімпійські ігри в Токіо 2020 року і Євро-2020 перенесли на 2021 рік, що послабило попит на телевізори. У зв'язку з цим TrendForce знизив прогноз по поставкам телевізорів на весь 2020 рік до 205,2 млн одиниць, що на 5,8% менше, ніж в 2019 році. Це число також на 6,7% нижче прогнозу TrendForce до пандемії.

Ноутбуки

Через пандемію постраждали виробники в Китаї. TrendForce знизила поставки ноутбуків в I кварталі до 27,9 млн одиниць. Зараз в Китаї виробники відновлюють роботу. Очікується, що поставки матеріалів повернуться до нормальних рівнів у травні.

Загалом, TrendForce знизила прогноз поставок ноутбуків на 2020 рік на 3,5% в порівнянні з прогнозами без урахування COVID-19 – до 156,7 млн ​​одиниць.

Смартфони

Загальний обсяг продажів смартфонів у світі в 2020 році досягне, як очікується, 1,29 млрд штук, що на 7,8% менше, ніж в 2019 році. За даними аналітиків, у другій половині 2020 року скорочення попиту на смартфони тільки посилиться.

Джерело.

2ogoloshenya