Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39
Зростання цін на харчові продукти та продукти першої необхідності пов'язане зі створенням дефіциту на ринку та скуповуванням продуктів українцями.

 Про це повідомив генеральний директор мережі супермаркетів «АТБ» Борис Марков у коментарі виданню «Гордон».

«Ситуація з цінами непроста. У період ажіотажу створюється дефіцит на ринку. Наша компанія працює на мінімальних запасах і у нас перших зникають більш дешеві товари, а закуповуємо їх ми вже за ринковими цінами», — пояснив Марков.

Дефіцит на ринку продуктів харчування та так званих соціальних продуктів Марков пояснив тим, що на час карантину в Україні позакривалися більшість ринків, що автоматично збільшило кількість покупців у супермаркетах.

Більше того, за словами директора «АТБ», через погану комунікацію про режим карантину зі сторони уряду, люди почали масово скуповувати продукти, намагаючись збільшити свої запаси.

«Ажіотаж викликало запровадження карантину та нерозуміння людьми подальшого розвитку ситуації. У такий час в першу чергу розкуповуються товари тривалого зберігання — крупи, макаронні вироби, консерви, туалетний папір, вода тощо. Потім — овочі та фрукти», — зазначив Марков.

Джерело.

2ogoloshenya