Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Це був головний доказ у справі розкрадання палива Міністерством оборони.

Київський окружний адміністративний суд скасував акт Державної аудиторської служби, на якому побудовані звинувачення НАБУ на адресу Міноборони у завданні державі збитків при закупівлі палива у компанії «Трейд Коммодіті». Про це повідомив адвокат одного з інвесторів компанії, екс-заступник генерального прокурора України Віталій Касько в ефірі телеканалу.

За словами адвоката, розслідування НАБУ будувалося на цьому акті Держаудитслужби. Міноборони документ оскаржило, а Окружний адмінсуд скасував акт, визнавши його незаконним та необґрунтованим.

Касько відзначає, що тепер «фундамент звинувачення зруйнований».

«За цією угодою між міністерством та компанією «Трейд Коммодіті» ситуація досить проста: відбувалися торги по закупівлі палива, перемогла згадана фірма, яка дала найнижчу на той момент ціну. Але на світовому, і на українському ринках зростають ціни. Закон України «Про публічні закупівлі» в таких випадках дозволяє за домовленістю сторін змінювати ціни: учасники угоди сідають за стіл переговорів, домовляються про нову вартість угоди, після чого надходить пальне», - розповів адвокат.

Захисник відмітив, що навіть після укладення додаткових угод з Міноборони, ціни на паливо від «Трейд Коммодіті» виявилися найнижчими на ринку державних закупівель.

Джерело

2ogoloshenya