Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Всі бояться назвати прізвище Медведчука - колишній заступник голови СБУ про справу Савченко

За підозрюваними у тероризмі позафракційним нардепом Надією Савченко і керівником організації "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном стоїть колишній голова Адміністрації президента Леоніда Кучми, кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Але правоохоронці бояться називати його прізвище.

Про це в інтерв'ю "Апостроф" сказав колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун.

"Треба йти до кінця і називати тих людей, які стоять біля неї. Тому що і фінансування, й ідеї, і подальші плани після цього так званого перевороту - це все набагато глибше, ніж мислять сама Савченко і Рубан. Однозначно, є якийсь потужний центр, який те все планував і розподіляв.

Один з фактів, які свідчать про це, - її раптовий виїзд за кордон після суду над Рубаном. Коли стало зрозуміло, що Рубана закрили, і наступною може бути вона. Не виключено, що за кордоном була зустріч з кураторами, які підкоригували її дії, і вона вже підготовлена приїхала в Україну та почала зовсім інакше поводитися: впевнено, знала, що казати, які ролики показувати. Тобто, як казали у Верховній Раді, є ляльковод. І от рука цього ляльковода чітко простежувалася. Тепер, якщо буде доведена її провина в суді, має бути наступний крок", - зауважив він.

За Медведчуком стоїть Російська Федерація

"Те, що за цим стоїть Віктор Медведчук, а за Медведчуком стоїть Російська Федерація - в Україні, здається, ні в кого не викликає сумнівів. Всі бояться назвати це прізвище, але от кілька днів тому на одному з каналів чітко прозвучало, що коли активісти Майдану приїхали до Медведчука, він тоді сказав: "Ви хочете воювати, я вам влаштую війну, я вмію воювати". І не виключено, що один з елементів цієї війни - помста цієї людини не конкретним особам, які приїхали і знищили його паркан і браму до хати, але й помста всій Україні", - сказав Ягун.

"Ситуація дуже проста. В Америці, коли зрозуміли, що не можуть довести, що Аль Капоне - вбивця, його посадили за несплату податків. Байдуже, чому його посадили, головне, що він сидить. Так давайте зробимо таким чином: от перевіз Рубан зброю, так візьміть окремо цю справу. А вже в процесі того, як він буде сидіти, доводьте щось більш глобальне.

А коли в нас є ситуація із так званим журналістом Коцабою, коли є переконливий факт: от він виступив проти мобілізації, взяв гроші від російських медіа-ресурсів, поїхав за ті гроші в Москву, виступив на телебаченні, потім приїхав на Прикарпаття, приймав телевізійні групи, возив їх по селах. Тобто є повністю довершений факт скоєння злочину, відповідно до Кримінального кодексу, щодо перешкоджання мобілізації. Все, доведіть цю справу до кінця, для чого робити з нього державного зрадника? Посадіть його за конкретним фактом. Ні, вони взяли державну зраду, і це нічим не закінчилося.

Я розумію, йдуть там якісь судові процеси, але факт залишається фактом. Починають на дрібних речах робити результат, а насправді люди чекають зовсім іншого. Тому люди зневірилися, тому починається підтримка Савченко", - розповів екс-заступник голови СБУ.

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

За словами прокурорів, слідчі дії щодо Савченко не проводилися. Вона потрапила під контроль СБУ під час фіксування дій Володимира Рубана.

Джерело

2ogoloshenya