Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні надав субвенцію у 3,5 млрд грн на розвиток шкіл.

Про це повідомили у пресслужбі МОН.

"Уряд надав субвенцію у 3,5 млрд грн для реалізації програми “Спроможна школа для кращих результатів”, яка має на меті розвиток опорних та великих шкіл", - йдеться у повідомленні.

Як очікує міністр освіти і науки Ганна Новосад, ця програма і виділені на неї кошти допоможуть школам стати більш безпечними і комфортними для учнів та їхніх батьків, вчителів та адміністрацій шкіл. "Ремонт або завершення будівництва, закупівля обладнання та створення навчальних кабінетів, оновлення інтер’єрів у шкільних приміщеннях – ось можливості, які надає ця субвенція школам. Цього року вона становить 3,5 млрд грн, і ми ставимо собі завдання щороку збільшувати її обсяг", – зазначила Новосад.

На фінансування проєктів можуть претендувати будь-які опорні школи та інші школи, у яких здобувають освіту не менше 350 учнів.

Кошти субвенції буде надано проєктам, спрямованим на:

  • завершення недобудованих будівель і споруд шкіл,
  • реконструкцію, капітальний ремонт,
  • формування нового освітнього простору.

Джерело.

2ogoloshenya