Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Наявність приватних детективів підвищує захист прав та інтересів громадян. Особливо якщо йдеться про судовий процес чи укладання договорів. Таким софізмом обґрунтовується необхідність легалізації приватного розшуку.


Автори законопроекту «Про приватну детективну діяльність» (№3010) переконують: поява детективів сприятиме захисту учасників юридичних процедур. Так, за проектом, детективи зможуть збирати, фіксувати та досліджувати відомості, необхідні для розгляду справ у судах. Причому замовником цього виду послуг може бути будь-яка сторона відповідного провадження.

Також їм дозволять збирати компромат на особу за її письмової згоди під час укладення нею різних договорів із замовником, розшукувати майно боржника чи наглядати за неповнолітніми. Для цього детективи матимуть право, наприклад, вести

спостереження як у громадських місцях, так і у приватних чи службових помешканнях без санкції суду, а лише за згоди власників.

Одночасно вводиться поняття «детективна таємниця» й обов’язок такого фахівця дотримуватися її. Для цього, наприклад, забороняється допит детектива як свідка, крім певних випадків.

Утім, це не перша спроба приживити на українському ґрунті закордонний досвід. Востаннє аналогічний проект вносився у 2015 році, але наприкінці 2018-го був відхилений після накладення Президентом вето.

Джерело.

2ogoloshenya