Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

"Наклали майже 100 швів" - розповіли про стан пошматованої собаками дитини

6-річну Дарину Шипіцину із села Світле Лиманського району на Одещині, яку пошматували собаки, прооперували.

Із реанімації її вже перевели до загальної палати. Починає відходити від пережитого, але боїться залишатися сама та спати вночі.

"Майже сто швів наклали – голова, праве вухо відірване, ліва нога від стегна. Добре, що вона впала обличчям на землю, що обличчя не зачепили. Взагалі добре, що вона лишилася живою", - каже батько покусаної дівчинки Вадим Шипіцин.

Зграя здичавілих псів напала на дівчинку, коли вона поверталася із занять. Батьки Дарини працюють, баба погано ходить, тому дитину забрали знайомі. Вони перевели її через дорогу до поля, на іншому боці дівчинку вже чекала баба. Дитині лишалося пройти самій небагато, але до неї підбігли собаки. На відчайдушний крик прибігла жінка, яка забирала дитину зі школи. Схопила дівчинку та кричала, аби викликали "швидку".

Дитину 3 години оперували медики.

"Рани великі зашили. Як буде далі все розвиватися – ніхто не може сказати. Собаки не чистять зуби, ці рани всі можуть інфікуватися. Антирабічну сироватку вона отримує", - пояснила завідуюча хірургічним відділенням Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Людмила Матвійчук.

Жителі села обурені, бо від здичавілих псів страждають вже 2 роки. По селу бігає їх до півсотні, більшість із них – з найближчих дач, де їх кинули господарі. У сільраді пояснюють, що в них зв'язані руки законом про гуманне поводження з тваринами, тож убивати безпритульних собак не можуть, а охочих забрати їх до себе не знайшли. Що робити із здичавілими зграями – вирішуватимуть на найближчій сесії сільради, а доти люди у Світлому не пускатимуть дітей на вулицю самих і спостерігатимуть за собаками, чи не зявляться у них ознаки сказу. За фактом нападу на дитину у поліції почали слідство.

На 6-річну Дарину Шипіцину три собаки напали вдень 23 березня. У неї у пакеті було печиво та цукерки. Менша собака схопила цей паккнок. Коли дитина хотіла його забрати — на неї накинулася решта бродячих псів.

Джерело

2ogoloshenya