У найближчі два тижні ціни на паливо українських АЗС зростуть.

Якщо останній місяць пальне невпинно дешевшало, то скоро попередні ціни не тільки повернуться але і будуть ще вище, ніж раніше.

Згідно інформації «Консалтингової групи А-95», за останній місяць середня ціна по країні «п'ятого» бензину опустилася більш ніж на 70 коп/л – до 29,19 грн/л, а в ряді областей – до 27,49 грн/л, тобто на 2,40 коп.

Якщо раніше на здешевлення палива впливали падіння курсу долара і світові нафтові ф'ючерси, то тепер ситуація змінилася: нафта стала стрімко дорожчати. Станом на 22 березня ціна досягнула позначки трохи вище  66 $ за барель. Експерти паливного ринку вважають, що після оприлюднення звіту США про баланс нафти і очікування країн ОПЕК щодо зростання попиту на продукт, ціна на нього обов’язково виросте.

«В одному барелі нафти приблизно 85 літрів бензину. Тому подорожчання бареля нафти на $ 1 підвищує вартість літра бензину на $ 0,014. З урахуванням ПДВ, це близько 44 коп/л. Якщо виходити з того, що котирування виросли на $ 4 і за умови, що вони на цих позначках протримаються хоча б тиждень, то ціна бензину на АЗС виросте на 1,7-1,8 грн/л», - зазначив директор UPK Group Олександр Кірімов.

Джерело.

2ogoloshenya