Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зажадав відсторонити керівника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Малерія Мургу.

Як пояснив глава Кабміну в Facebook, причина полягає в численних випадках незаконного вирубування лісів у регіоні.

"Ніяких "чорних лісорубів" під прикриттям територіальних управлінь Держлісагентства не повинно існувати. Нахабне розкрадання українського лісу відійде в минуле!" – заявив прем'єр.

Гончарук підкреслив, що держава не заплющуватиме очі на існування сірого ринку й незаконні рубки лісу.

 "Ті, хто працює в інтересах окремих груп впливу – одразу звільняйтеся. Всі, хто планує і далі розкрадати державні ресурси, думаючи, що це, "як завжди", зійде з рук – будуть звільнені з посад. А після розслідування відповідними правоохоронними органами – притягнуті до відповідальності", – написав він.

Прем'єр повідомив, що Державне агентство лісових ресурсів отримало нового керівника – Андрія Заблоцького, якому доручив провести масштабний аудит підприємств у Харківській, Житомирській, Чернігівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Львівській та Волинській областях.

"Через незаконну вирубку лісів держава вже зазнала збитків більш ніж 1 мільярд гривень тільки за останні кілька років. Це неприпустима історія. В Україні буде діяти закон. Всі причетні до корупції будуть звільнені, а за результатами розслідування – притягнуті до відповідальності", – заявив Гончарук.

Нагадаємо, Гончарук дав доручення, щоб з 1 лютого в Україні повноцінно запрацював централізований облік деревини:

  • МВС, Держлісагентству та Держекоінспекції – безперервно запобігати незаконним вирубкам лісів і виявляти порушення;

  • Держлісагентству, іншим постійним лісокористувачам і власникам лісів – оприлюднити на офіційних сайтах інформацію про справи щодо порушень;

  • ОДА повинні надати пропозиції щодо закріплення за постійними лісокористувачами лісів, які не мають власника.

2ogoloshenya