Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку і передав її президенту Володимиру Зеленському.

Про це сам Гончарук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент".

Офіс президента повідомив, що вже отримав заяву. Її розгляне президент Володимир Зеленський - після чого повідомить про своє рішення.

У своїй заяві прем'єр перерахував свої досягнення на посаді, зокрема підготовка газотранспортної системи до переходу на європейські правила, перезавантаження топ-керівництва органів державної влади та інше.

"На жаль, за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями. Головне, що зупинятися ми не маємо права та не будемо! Як би цього не хотіли наші опоненти, що звикли жити у тіні. Тому вони застосовують кожну можливість, щоб знищити віру людей у владу.

В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером.

Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда", — написав Гончарук.

Для довідки: 15 січня ввечері нардепи від "Слуги народу" Олександр Дубінський, Максим Бужанський і Олександр Куницький шукали у Кабінеті міністрів прем'єра Олексія Гончарука, щоб "змусити його піти у відставку".

16 січня опублікували частину розмови нібито прем`єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової та двох заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба.

Голос, схожий на голос голови уряду, повідомив, що потрібно представити президенту Володимиру Зеленському реалістичний прогноз у країні на наступні три роки.

У "Слузі народу" вважають оприлюднення записів проти Олексія Гончарука провокацією групи Ігоря Коломойського.

Тако 16 січня стало відомо, що у відставку подає перша міністерка уряду Гончарука - Альона Бабак. Вона відповідала за розвиток громад і територій.

Джерело.

2ogoloshenya