Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

При болях у животі і розладі шлунку прийом їжі стає проблемою, так як їжа нерідко провокує нудоту і блювоту. Однак деякі продукти можуть дати організму необхідні йому поживні речовини і навіть допомагають полегшувати біль.

Біль у животі може мати багато причин – надлишок газів, розлад шлунку, запор, шлунковий вірус і т. д. Окремий фактор проблем з травленням, котрий викликає такий біль, – це незбалансоване харчування, зловживання жирною, смаженою або гострою їжею. Така їжа може сповільнювати процеси травлення і викликати запори.

“Замість цього їжте більше овочів і продуктів, багатих клітковиною, – вони допомагають швидше перетравлювати їжу”, – наводиться порада фахівців на порталі The HealthSite.com.

Якщо ж в роботі травного тракту стався збій і виникли болі в животі, можуть допомогти наступні продукти.

Рис. Його вживання допомагає зміцнити стілець і зупинити діарею. Причому їсти потрібно звичайний білий рис. Більш насичені клітковиною різновиди, бурий або чорний рис не підійдуть, вони важче перетравлюються і підходять тільки для здорового травлення.

Банан. Вони легко засвоюються і містять багато калію, який втрачається організмом в ситуації діареї або блювоти.

Тост. Простий тост з білого хліба оптимально підходить для їжі при розладі шлунка. У ньому вкрай мало клітковини, перетравлення якої може погіршити неприємності з нещасним животом.

Рута. Ментол в м’яті може запобігти блювоту і діарею, зменшити м’язові спазми в кишечнику і полегшити біль.

Імбир. Він корисний при розладі шлунка, в якому виникають спазми. Хімічні речовини в імбирі, особливо гінгерол і шогаол, можуть допомогти вгамувати надмірні скорочення шлунка.

Джерело.

2ogoloshenya