Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Донбасі затримали террориста, який охороняв місця й залишки малазійського літака рейсу МН17, збитого росіянами у 2014 році.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Операції Об'єднаних сил. Бойовика затримали прикордонники. Ним виявився 25-річний чоловік, який брав безпосередню участь у діяльності збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованій частині Донецької області.

Правоохоронці з'ясували, що у 2014 році, у розпал бойових дій на Донбасі, він ніс службу в складі одного з воєнізованих підрозділів терористів. Завдання російських кураторів виконував на незаконних блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де неодноразово був свідком злочинів та знущань над цивільними громадянами.

Зокрема, починаючи з кінця серпня 2014 року, здійснював охорону місця катастрофи збитого російськими військами літака рейсу МН17.

Крім цього, за грошову винагороду від 500 до 1500 рублів РФ збирав та віддавав терористам уламки літака та особисті речі загиблих. За цей час неодноразово спостерігав присутність на місці трагедії військовослужбовців збройних сил РФ, які здійснювали загальний контроль та керівництво всіма діями бойовиків.

Як розповіли в ООС, фото зі сторінки у соцмережі затриманого довело його злочинну діяльність. На ньому террорист у військовій формі зі зброєю в руках знятий на тлі уламків збитого пасажирського літака.

Затриманого передано представникам Національної поліції. В ЄРДР внесено відомості про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення непередбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності).

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

Джерело.

 

 

2ogoloshenya