Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді розглянути законопроєкт про кримінальну відповідальність для учасників злочинної спільноти. Текст документу № 2513 доступний на сайті парламенту.

Сьогодні терміну "злочинна спільнота" немає в Кримінальному кодексі. Новий законопроєкт визначає поняття "крадій в законі", вводиться кримінальне покарання для авторитетів. Частково за перебування у статусі "злодій в законі" пропонується ввести покарання від 7 до 9 років в'язниці з конфіскацією майна.

Згідно з текстом законопроєкту, "злодій в законі" – це обличчя, що дотримується властивих злочинному середовищу традицій та правил поведінки, користується авторитетом серед осіб, що вчинили кримінальні злочини, керує, координує і/чи організовує діяльність злочинної спільноти чий ого частини, чи є учасником такої спільноти.

Крім того, за створення злочинної організації, керівництво нею чи участь в ній, участь у злочинах, здійснених злочинницькою організацією, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років.

Людину, яка організувала зустріч (сходку) злочинних організацій чи спільнот, будуть саджати до в'язниці терміном від 3 до 6 років.

Джерело.

2ogoloshenya