Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення заступника головного військового прокурора Дмитра Борзих.

"Кримінальне провадження зареєстровано. Проводиться розслідування", - повідомив спікер Спеціальної антикорупційної прокуратури Ярослав Гордієвич "Українським новинам".

Провадження відкрито за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

Декларація Борзих засекречена.

Однак, за словами джерела агентства в САП, в ній не зазначено витрат на оренду будинку, в якому він проживає, а також матеріального і майнового стану його співмешканки. Борзих орендує будинок у селі Лісники під Києвом площею 390 кв. м і володіє автомобілем Toyota Camry вартістю 300 000 гривен. У його декларації не вказано також членів сім'ї та їхнього майна.

Нагадаємо, в грудні 2017 року журналісти програми "Наші гроші" повідомили, що Борзих у 2016 році орендував великий будинок у Лісниках із сонячними панелями обігріву і з ландшафтним дизайном двору. За даними рієлторів, вартість оренди такого будинку - 3,5 тисячі доларів на місяць.

Джерело

2ogoloshenya