Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

34-річний хмельничанин зник у вересні 2018 року, коли поїхав купувати автомобіль. Кілька днів він не виходив на зв'язок, а вже згодом тіло чоловіка знайшли у водоймі на Житомирщині. За підозрою у вбивстві затримали двох колишніх бійців-добровольців. Їм тепер загрожує довічне ув'язнення.

 На Житомирщині почався суд над двома ветеранами АТО Олександром Плотіциним та Віктором Співаком.

Їх звинувачують у жорстокому вбивстві 34-річного хмельничанина. За версією слідства, вони втопили чоловіка, щоб відібрати і продати його іномарку. Своєї провини підсудні не визнають, йдеться у сюжеті ТСН.

Під вартою чоловіки майже рік. Лише нещодавно відбулося перше слухання справи. Плотіцина та Співака у залу суду привезли під конвоєм та у кайданках. Самі ж підозрювані твердять, що не винні.

"Злочин був скоєний у місті Коростишеві, а ми перебували в Одесі", - каже Олександр Плотіцин.

Батько вбитого розповів, що син поїхав у Бердянськ купувати авто на єврономерах, але додому так і не повернувся. Через тиждень тіло хмельничанина виявили кар'єрі під Коростишевом.

"У нього були зв'язані руки і ноги, а до шиї був прив'язаний камінь... У крові потерпілого була речовина "Азолептол". Це таблетки, які викликають сонливий стан і їх передозування призводить до коми", - каже прокурорка Олена Бондарчук. 

Слідство встановило, що водій на придбаній автівці узяв двох попутників, а коли він зупинився на заправці то чоловіки підсипали йому у каву сильне снодійне. Після чого, вони втопили його. Правоохоронці кажуть, що чоловіки зізналися у вбивстві. Але на засіданні обоє підсудних твердять, що дали покази через тиск.

"Він нас підвіз до Вінниці. Ми з ним розрахувалися і все", - каже Віктор Співак. 

Обидвоє обвинувачуваних — учасники АТО. Вони запевняють, що не були у матеріальній скруті, щоб піти на вбивство заради недорогої євробляхи.

"Ми були в Одесі, що підтверджують люди, свідки. Гроші ми нібито вкрали, телефон і машину продали. Але де ці телефони, де ця машина, кому її продали", - каже обвинувачуваний у вбивстві Віктор Співак. 

Слідчі справді не знайшли ні машини, ні телефона, які підозрювані нібито продали. Утім, обвинувачення стверджує, що і без того доказів достатньо. До слова, чоловікам загрожує до 15 років або довічне ув'язнення. 

Джерело.

2ogoloshenya