Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Росія об'єднала в одну кримінальну справу понад 10 осіб, яких підозрюють нібито в злочинах на Кавказі. У списку опинилися українські політики, в тому числі літній незрячий керівник УНА-УНСО і молода людина, якій під час чеченської війни було 3,5 роки.

Про це на пресконференції в Любліні розповів ветеран АТО, співробітник Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини, Ігор Мазур (Тополя) інформує Цензор.НЕТ із посиланням на "Укрінформ".

"Інтерпол раніше не ставив нас у чорний список. Тих, хто на Кавказі десь висвітлював ті злочини, які робила російська армія як в Грузії, так і в Чечні, а зараз Інтерпол включив нас у розшук.

Не відкидаю, що крім мене й інші можуть бути у списку. Воно трошки смішно, якби не було так грішно. У тій справі, в якій проходжу я, проходить і Арсеній Яценюк, проходять брати Тягнибоки, Ярош і ще там десь є п’ятеро хлопців.

Раніше у цій справі проходив Микола Карп’юк і Станіслав Клих, які ніколи не були в Чечні, але це не було важливо для російського правосуддя в лапках. Ця справа робилася людьми, які неадекватно оцінювали роки народження, стан здоров’я людей. Бо в цій справі навіть деякий час проходив пан Юрій Шухевич, який сліпий, але оскільки він входить до керівництва УНА-УНСО, то його теж як бойовика включили у цю справу. І Ярослава Лагнюка, це наш голова виконкому, якому на той час було 3,5 роки, так само включили у цю справі. Тобто, що він теж закатував там 10 росіян, що він брав участь у бойових діях", - розповів Мазур.

Він зауважив, що різні міжнародні структури починають занадто суворо підходити до українців, згадав справу нацгвардійця Віталія Марківа і як вона закінчилася в Італії, а також те, що Рада Європи приймала російську делегацію.

"На жаль ми бачимо, - додав Мазур, - що стара Європа зараз починає домовлятися з Росією, як Франція, Німеччина, так й Італія, Іспанія. Країни Прибалтики і Польща — це наші найближчі союзники, і ми чудово розуміємо, що тільки об’єднавши наші зусилля, ми можемо протистояти окупантам".

Джерело.

2ogoloshenya