Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Глава Офісу президента зауважив, що перевага на ринку землі буде в українців.

Право на купівлю ділянок землі в Україні у рамках нового законодавства про земельний ринок громадяни інших держав отримають через чотири роки. Про це повідомив голова ОП Андрій Богдан в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Як зазначається, наразі переваги у купівлі земельних ділянок матимуть громадяни України.

"Неправда, що там іноземці. Там прерогатива в певний період, який мають для викупу землі - саме українці. Саме українські громадяни, які хочуть розвивати сільськогосподарське виробництво. Іноземці будуть брати участь через чотири роки, чотири з чимось", - зауважив Богдан.

За словами політика, законопроєкт про скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель дозволить узаконити договір продажу землі, що допоможе ліквідувати схеми "сірого ринку".

"Треба розуміти, що в Україні в рік може продаватися не більше 5% землі. Це статистика. На сьогоднішній день цей ринок фактично працює, але цей ринок працює "в чорну". Це ринок продажу земель, коли оформляються неналежні документи, коли селян часто обманюють. Грошей їм не виплачують, бо виплачують якийсь мізер і цим користуються великі компанії. Ми хочемо легалізувати, щоб договір був офіційний. Щоб один українець міг у іншого легально купити землю", - додав голова ОП.

2ogoloshenya