Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Віталій Василик задекларував швейцарський годинник, автомобілі та декілька компаній.

Днями Кабінет міністрів України на черговому засіданні схвалив низку кадрових рішень. Зокрема, урядовці призначили нового заступника міністра юстиції. Ним став виходець з Ярмолинців, адвокат Віталій Василик.

Хоч Віталій Василик народився 20 вересня 1981 року в місті Бар Вінницької області, школу закінчив саме у Ярмолинцях. Пізніше там він створив футбольний клуб «Евеліна». У Ярмолинцях зареєстроване його офіційне місце проживання. Проте фактично він мешкає в столиці.

У 2004 році Віталій Василик став магістром права, закінчивши юридичний факультет Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Свого часу працював адвокатом, юрисконсультом і арбітражним керуючим. Впродовж 2004-2005 років на громадських засадах був помічником двох нардепів четвертого скликання: самовисуванця від Полтавщини Василя Гаврилюка й члена Блоку Віктора Ющенка «Наша Україна» Юрія Ключковського. Тоді ж був першим заступником Голови комітету Верховної ради України з питань регламенту та депутатської етики. У різні роки він нинішній урядовець входив у громадські ради при Державній службі України з питань захисту персональних даних, при Державній виконавчій службі України, при Міністерстві юстиції України.

Огляд задекларованих статків і доходів урядовця

Електронну декларацію кандидату на посаду заступника міністра в реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції Віталій Василик опублікував ще 21 жовтня (Кабін признав його на цю посаду 6 листопада). У ній вказані його доходи та статки за 2018 рік.

Нерухомість.
З нерухомості в Ярмолинцях вказаний житловий будинок 244 квадратних метрів, в якому зареєстровано його місце проживання. Будинок ймовірно належить Василик Ларисі Степанівні. До речі, на сайті Хмельницької обласної державної адміністрації вказано, що вона очолює Ярмолинецький територіальний центр соціального обслуговування.

У стовідсотковій власності урядовця перебувало три земельні ділянки в Київській області загальною площею 5 тисяч 612 квадратних метрів. У місті Вишневе Києво-Святошинського району також має гараж (понад 17 «квадратів»). Його дружина Юлія Василик у Білій Церкві Київської області з минулого року володіє квартирою площею 32,9 квадратних метрів (вартість на дату набуття — 520 тисяч гривень) і нежитловим приміщенням площею 46,2 квадратних метрів (вартість на дату набуття — 129 тисяч 960 гривень).

Крім того, в столиці він задекларував квартиру на 59 «квадратів», яка належить Сергію Закурнаєву, який пов’язаний з Віталієм Василиком низкою компаній.

Рухоме майно.
Віталій Василик з 2003 року має швейцарський годинник «Ulysse Nardin» за 30 тисяч гривень. У його власності також перебуває автомобіль «Land Rover Discovery» 2016 року випуску, придбаний того ж року за 1 мільйон 862 тисячі 722 гривні. Його ж дружина з 2011-го володіє авто «Volkswagen Touareg» 2007 року випуску. Вартість машини на дату набуття — 350 тисяч гривень.

Компанії та громадські організації.
В декларації урядовець вказав, що володіє акціями ПАТ «Кашперівський Бурякорадгосп», ПАТ «Вексель А» й ПРАТ «Графія Україна».

Донедавна Віталій Василик був кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Комерційна група «Авалон», сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Добриня», ТОВ «Грюндвальд», ПП «Агрошляхбудсервіс». Наразі власником останнього стала Лариса Василик.

Проте в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вказано, що урядовець досі залишається засновником ТОВ «Адвокатська контора «Василик і Євстігнєв», адвокатського бюро «Василика В.В.» і ТОВ «ПСМК».

Крім того, Віталій Василик в електронній декларації вказав громадські організації «Спілка по захисту прав власників земельних паїв села Кашперівка», «Ліга народних адвокатів України», «Футбольний клуб «Евеліна» та Благодійний фонд «Святого Валентина».

Доходи й грошові заощадження.
Загальний номінальний дохід Віталія Василика за минулий рік склав майже один мільйон гривень. Більшість доходів він отримав від зайняття підприємницькою діяльність в різних компаніях, а саме — 797 тисяч 183 гривні. За основним місцем роботи йому нарахували 45 тисяч 600 гривень в адвокатському бюро «Василика В.В.». Крім того, торік нинішній урядовець отримав 101 тисячі 690 гривень від відчуження цінних паперів і корпоративних прав, понад 15 тисяч гривень страхових виплат і 140 гривень дивідендів.

Натомість його дружині минулого року в Головному територіальному управлінні юстиції у місті Києві нарахували понад чотири тисячі гривень зарплатні за основним місцем роботи. Також вона отримала 662 тисячі 500 гривень від відчуження рухомого майна й 50 гривень призу за участь у спортивних змаганнях.

На банківських рахунках торік Віталій Василик мав п’ять тисяч швейцарських франків, 200 фунтів стерлінгів і понад 138 тисяч гривень, натомість його дружина зберігала в банку понад 28 тисяч гривень. Третім особам він позичив 1 мільйон 500 тисяч гривень, 400 тисяч доларів та 300 тисяч євро.

«Під матрацом» нинішній урядовець тримав готівкою 300 тисяч гривень, 35 тисяч доларів, 7 тисяч фунтів стерлінгів і 25 тисяч євро.

Джерело.

2ogoloshenya