Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Чи справді життя далеко від батьківщини змінює нас? Звичайно, змінює! Доказом цьому служать мігранти по всьому світу, які вже через кілька років за кордоном починають не тільки жити, але і по-іншому мислити. Пропонуємо вам 10 змін, які обов’язково настануть у вашому житті після переїзду за кордон …

1. Відчуття свободи

При будь-яких обставин, переїзд в іншу країну – це завжди початок життя «з чистої сторінки». Навіть якщо ви їдете на короткий час, чи просто на навчання.

За кордоном, де ви нікого не знаєте ініхто не знає вас, як мінімум, від цього ви обов’язково відчуєте п’янке почуття свободи. Ви можете піти з будь-яким шляхом, стати ким завгодно і досягти всього, чого хочете.

Перед вами чистий аркуш, тільки ви вирішуєте – що у нього виписати. Головне, зробити правильний вибір!

2. Нове життя – нові звички

Життя за кордоном внесе корективи у вашу щоденну поведінку та звички.

По-перше, в кожній країні свої звичаї. Наприклад, десь прийнято цілуватися при зустрічі, а десь – сякатися в будь-якому громадському місці, в одній країні не мислять свого життя без м’яса, а в іншій – більшість людей є вегетаріанцями. Навіть якщо ви не перейме місцеві звички, ви, як мінімум, почнете вважати їх нормальними.

По-друге, для молоді переїзд за кордон – це, зазвичай, переїзд від батьків. Почавши самостійне життя, ви виявите в собі нові побутові, харчові, гігієнічні та інші звички. Цілком можливо – станете зовсім іншою людиною!

3. Іноземна мова навколо

За кордоном ви будете вчитися, працювати і спілкуватися іноземною мовою. Деякі експатріати з часом починають навіть думати чужою мовою, або вставляти окремі іноземні слова в свою рідну мову. Це буде дивним для родичів і друзів, коли в повернетеся у рідну країну!

4. Необмежені можливості

Крім дивного відчуття свободи, яке з’явиться у вас під час життя за кордоном, ви також почнете інакше дивитися на світ. Після переїзду в чужу країну, ви перестанете боятися невідомості і відчуєте, що перед вами відкриті всі країни світу!

5. Підміна цінностей

Багато мігрантів, під час поїздок на Батьківщину чують від родичів або друзів щось на зразок “Ти став, як справжній італієць / англієць / німець і т. д. “. У чому ж справа?

Суспільство впливає на людину, тому, з часом, ідеали і цінності оточуючих іноземців почнуть проникати і в вашу свідомість. Напевно, після переїзду за кордон в ту чи іншу сторону зміниться ваше ставлення до різних соціальних і політичних питань, питань побуту, сім’ї та шлюбу, способам проведення часу і т. д.

6. Інше ставлення до родичів

Як відомо, родичів краще любити на дистанції. Коли ви будете жити далеко від батьків, братів і сестер, ваші колишні недомовки і сварки відійдуть на другий план. Залишаться тільки теплі спогади і почуття туги за рідними. Ваші нечасті зустрічі стануть приємним і пам’ятними!

7. Порівняльний аналіз

Опинившись за кордоном, готуйтеся до того, що ви не усвідомлено, але постійно порівнюватимете нову зі своєю рідною країною. Ви будете порівнювати все: людей, їх звички, телевізійні канали та театральні постановки, якість роботи соціальних служб, а також вартість житла, продуктів і всього іншого. Від ваших висновків залежатимуть ваші подальші плани на життя.

8. Поспішаємо повільно

Кожній країні властивий особливий ритм життя і розпорядок дня. У той час як Київ і Нью-Йорк дуже динамічними, європейська провінція живе спокійним і розміреним життям. За кордоном ви не усвідомлено підстроюємося під новий ритм і починаємо по-іншому відчувати перебіг часу.

9. Ставлення до минулого

Нове життя, що починається за кордоном, обов’язково вплине на ваше ставлення до власного минулого і людей, які вас оточували раніше.

Будьте готові до того, що життя за кордоном, ваші інтереси і досвід будуть сильно відрізнятися від життя та інтересів людей, з якими ви колись разом вчилися або дружили на Батьківщині. Цілком можливо, вам вже не про що буде поговорити з колишніми однокласниками і приятелями. Чи нормально це? Цілком, адже ваше життя буде протікати в зовсім іншому руслі!

10. Повертатися чи ні?

Це питання рано чи пізно обов’язково стане перед вами.

Підійде до кінця навчальна програма, ностальгія за рідними стане нестерпною, вам доведеться зробити нелегкий вибір. Цілком можливо, ця думка переслідуватимете вас весь час перебування в іншій країні – аналізувати плюси і мінуси, а також різні можливості подальшого працевлаштування та проживання.

Пам’ятайте – все у ваших руках. Ваше життя залежить тільки від вас, не упускайте шансів, які воно дарує щодень!

Джерело.

2ogoloshenya