Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Говорять, що усе нове – це добре забуте старе. Ця говірка стосується і до ледь забутого, явища з минулого, як рекомендаційний лист. Раніше без нього доводилося і не мріяти про роботу в пристойне місце, особливо, це стосувалося домашнього матеріалу – будь-яка гувернантка, дворецький чи хатній працівник повинні були, обов'язково, надати рекомендації з попереднього місця роботи.

Наразі рекомендаційні листи з'являються у сфері працевлаштування.

Рекомендації з попереднього місця роботи стали частиною резюме шукачів багатьох посад. Рекомендаційні листи вимагають, насамперед, від тих, хто збирається працювати у домашньому господарстві у багатих господарів. Багачі прагнуть знати, кого вони пускають до себе в будинок і в свою родину і рекомендаційні листи від персон, яких вони, можливо, знають, є серйозним бонусом при отриманні "хлібної" посади домашнього кухаря чи дімробітниці. Особливо ретельно перевіряються рекомендації у тих, хто збирається працювати з дітьми. До гувернанток, домашніх учителів ставляться особливі вимоги, і позитивні рекомендації дуже впливають на кінцевий вибір роботодавця. Адже детальні листи – це додаткова гарантія порядності і чесності шукача, тобто гарантія спокою та безпеки.

Частіше рекомендаційні листи вимагають при працевлаштуванні на роботу в різноманітні компанії, особливо, іноземні. У великих корпораціях є власна служба безпеки, але такий лист є своєрідною гарантією, що на роботу влаштовується дійсно цінний співробітник. У рекомендаційних листах, зазвичай, вказують період роботи на підприємстві, обов'язки, які виконувала людина, її кар'єрний зріст, можливі способи підвищення кваліфікації, знання та навички й загальна характеристика. Для відділу кадрів рекомендаційний лист демонструє рівень кваліфікації кандидата на роботу, для нього це – презентація його вмінь та талантів. Тобто, таке доповнення, як рекомендаційні листи, вигідне для обох сторін.

Загалом, досвідчені менеджери за кадрами чудово знають, що будь-які рекомендації варто перевіряти. Адже рекомендаційні листи, що складаються з похвал кандидату на хорошу вакансію можуть виявитися підробкою, а сам кандидат може бути й не неймовірним. Часто такі листи можуть бути написані за проханням друзів, родичів чи знайомих. Але, за елементарної перевірки, може з'ясуватися, що кухар, "знаючий усі кухні світу і віртуозно випікаючий багатослойні тортики", не здатний спекти навіть шарлотку, а менеджер з продажу, "знаючий п'ять мов і здатний збільшити об'єми підприємства у кілька разів", не знає елементарних понять у його професії. За виявлення такого обману, кандидат, як правило, потрапляє до "чорного списку" і може ніколи не розраховувати на кар'єрний зріст і високу посаду. Тому не варто займатися такого роду махінаціями. Хай ваші рекомендації, поки не ідеальні, але все ще попереду, головне, пам'ятати, що будь-яка, навіть, найдовша дорога починається з першого кроку.

Джерело.

2ogoloshenya