Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка під час інтерв’ю виданню “Лівий берег” на пряме запитання журналістів щодо резонансної справи проти Ігоря Калетника, відмовився її коментувати. 

Згадане інтерв’ю було опубліковано ввечері 5 листопада. Журналістка Соня Кошкіна запитувала в Генпрокурора Руслана Рябошапки про справу Ігоря Калетника, який нещодавно повернувся в Україну. Запитання було поставлене контексті розслідування справ щодо Революції Гідності.

Нагадаємо, що справа щодо Калетника була відкрита ще раніше у зв’язку з голосуванням за “диктаторські закони” Януковича, ухвалені 16 січня 2014 року. Саме після цих законів проти Майдану в Києві була застосована зброя та з’явилися перші загиблі.

Проте від відповіді про справу Калетника Руслан Рябошапка ухилився. Публікуємо цей уривок з інтерв’ю Рябошапки для “Лівого берега”:

Соня Кошкіна.: Ви говорили, що у вас на столі — справа щодо Ігоря Калєтніка. Що це за справа? Розкажіть детальніше.

Руслан Рябошапка: Я не буду говорити про конкретні справи.

С.К.: Чи пов’язано це зі справою щодо «законів 16 січня»?

Це не пов’язано з Калєтніком чи з якимись іншими фігурантами. Просто немає сенсу обговорювати конкретні справи.

С.К.: Чи розслідується справа щодо Миколи Азарова? Зокрема, щодо нібито забезпечення поставки із Росії так званого гуманітарного вантажу зі світлошумовими гранатами. В цій же справі фігурував Сергій Лєкарь, екс-заступник голови МВС. На якій стадії ця справа? Який статус Азарова, Лєкаря чи інших колишніх високопосадовців по цій справі?

Треба питати Сергія Вікторовича.

С.К.: Генеральний прокурор ви, і я питаю вас.

Слідчий і прокурор – самостійні. В управлінні спеціальних розслідувань — купа епізодів і кримінальних проваджень. Я не можу пам’ятати всі кримінальні кейси.

Джерело.

 

2ogoloshenya