Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Відомий юрист Андрій Портнов заявив, що екс-начальник департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк перед звільненням незаконно вилучив два томи кримінальних справ часів Євромайдану. Однак Портнов ці два томи виявив і подав заяву про вчинення злочину Горбатюком у Держбюро розслідувань.

Як стало відомо виданню “Страна”, ДБР вже відкрило за цією заявою Кримінальне провадження.

Що сказав Портнов?

“Друзі, інформую, що колишній начальник управління Майдану Генеральної прокуратури Горбатюк вкрав два томи оригіналів кримінального провадження, – написав Портнов в своєму Telegram-каналі. – Вкрав і сховав разом з відеозаписами та оригіналами документів. Ми знайшли. Сьогодні обидва томи разом з дисками і моєю заявою про злочин передані в ДБР. Чекаємо процесуального рішення і слідства, хто надоумив головного слідчого Майдану втратити докази вбивств співробітників міліції. Не перемикайтеся. Скоро будемо надягати цю кримінальну справу на голову”, – написав він.

“Страна” також опублікувала фото знайдених Портновим двох томів справи.

Як відреагувало ДБР?

За даними “Страни” кримінальне провадження вже зареєстровано Держбюро розслідувань в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Журналісти також опублікували виписку з реєстру.

Справу відкрито за статтею 367 частина перша Кримінального кодексу (службова недбалість).

Що цікаво, сам Сергій Горбатюк заявив, що глава ОП закликав припинити розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності, а також економічних зловживань Януковича і його оточення.

Про це колишній начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк розповів в інтерв’ю “Прямому”, який, як повідомляють ЗМІ, належить екс-президенту Петру Порошенку.

За його словами, така розмова відбулася наприкінці зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

Додамо, що розслідування у справах Майдану будуть на деякий час призупинені після передачі з ГПУ іншим відомствам. Це пов’язано з необхідністю новим слідчим ознайомитися з 5000 томів слідчих матеріалів.

Про це заявив директор Держбюро розслідувань Роман Труба.

Він повідомив, що оскільки з 20 листопада прокуратура не буде проводити досудових розслідувань, всі незавершені справи передадуть до інших відомств, в тому числі – в ДБР.

За його словами, в ДБР «катастрофічно бракує слідчих», на кожного припадає понад 100 проваджень.

У зв’язку з цим Труба пропонує якнайшвидше ухвалити зміни до закону про ДБР, які скасують обмеження на кількість співробітників відомства і спростить перехід слідчих, які вели справи Майдану, з ГПУ до ДБР.

Джерело.

2ogoloshenya