Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Основною причиною вбивства громадської діячки Катерини Гандзюк могла бути помста за те, що вона звинувачувала керівництво Херсонської області в підпалах, незаконних вирубках лісу та розкраданнях, а одним з імовірних замовників замаху на Гандзюк міг бути голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Про це заявили представники Служби безпеки України на брифінгу в неділю, 3 листопада (напередодні перших роковин смерті Каті). Брифінг транслювали інформаційні телеканали.

Начальник головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар поінформував, що слідчі Служби розслідують п’ять кримінальних проваджень, які пов’язані з вбивством Катерини Гандзюк.

За його словами, одне кримінальне провадження пов’язане з особами, які могли замовити вбивство. Ще три провадження пов’язані з мотивами і причинами вбивства Гандзюк.

“Три кримінальні провадження щодо обставин, які передували нападу на Катерину Гандзюк. Вона звинувачувала в той час керівництво області в підпалі лісу і розкраданні бюджетних коштів, інших правопорушеннях. Вони могли стати мотивом нападу на Катерину Гандзюк… Ми розглядаємо цю версію як одну з основних і вважаємо, що підпали лісу могли стати причиною, мотивом для того, щоб замовити Катю”, – сказав Богдан Тиводар.

Ще одне провадження пов’язане з розслідуванням службової недбалості співробітників поліції, які на початковому етапі слідства затримали непричетного до замаху чоловіка, назвали його “підозрюваним” і відпустили через три тижні. Це провадження 30 жовтня передала до СБУ Генпрокуратура.

Тиводар висловив думку, що найближчим часом СБУ зможе отримати “позитивні результати, а всі винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності”.

Перший заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков у свою чергу заявив, що родичам підозрюваних у замаху Гандзюк платили за мовчання.

За його словами, фінансування родичів підозрюваних здійснювалося за вказівкою Олексія Левіна (“Москала”), який перебуває у міжнародному розшуку.

Гроші надходили задля того, щоб підозрювані мовчали, але фінансування наразі зупинено, сказав Маяков.

“Те, що фінансував [голова облради Владислав] Мангер безпосередньо, доказів не отримано, а те, що кошти надходили по команді Левіна, такі докази є”, – сказав Маяков.

Водночас Тиводар зазначив, що слідству відомо реальне коло осіб, які можуть бути причетні до замовлення вбивства Гандзюк.

“Нам вдалося встановити безпосередньо виконавців, Торбін – організатор, Левін – ще один організатор і Мангер – організатор і замовник, один із замовників“, – заявив начальник слідчого управління, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

“Ми вважаємо, що замовник був не один. І скоріш за все, були особи, які були в курсі того, що готується цей злочин… Якби замовник був один, ми б сьогодні сказали “все, слідство завершено, завершено на Мангері”. Але ми цього не говоримо, ми продовжуємо працювати”, – додав він.

Джерело.

2ogoloshenya