Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Україна зможе повернути під свій контроль незаконно анексований Росією Крим, залучившись допомогою міжнародних партнерів та збільшивши потужність війська. Так званої "формули Штайнмаєра" для півострова наразі немає.

Таке переконання висловив президент України Володимир Зеленський під час відвідування виставки в Києві "Зброя та безпека" 9 жовтня, передає "Радіо Свобода". 

"Зараз немає цієї формули. Це дуже складна історія. Ви знаєте, що тут, я мушу констатувати, на жаль, Україна сама не впорається. Потрібні умови наших міжнародних партнерів, має у нас бути ще потужніша армія", - пояснив Зеленський.

Президент наголосив, що для деокупації Криму країні треба бути дуже потужною, "щоб не тільки у нас дипломатія працювала, щоб армія у нас була дійсно високого рівня".

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України

Півтора року окупації Криму: важкі економічні втрати, репресії та безжальні санкції
офіційно встановила дату початку російської окупації півострова Крим - 20 лютого 2014 року. Своєю чергою Росія визнавала свій контроль над Кримом від 21 березня 2014 року. 

16 березня 2014 року у Криму відбувся псевдореферендум, якому передувало захоплення Ради Криму, українських військових об'єктів і кораблів російськими військовими, так званими "зеленими чоловічками".

Після цього учасникам "референдуму" за президента РФ у Криму почали роздавати пам’ятні медалі та нагороди "За повернення Криму". Наприклад, така є в колишнього керівника відділення російського державного інформагентства "РИА Новости Украина"

Обмін полоненими відбувся. Кого Україна віддала Росії задля повернення своїх політв'язнів. Ексклюзив ТСН
Кирила Вишинського, якого серед інших 35 осіб Україна видала Росії 7 вересня, щоб повернути бранців Кремля.

Зокрема, у Севастополі причетні до проведення нелегітимного голосування 

В окупованому Криму роздають "медалі" за голосування на незаконних виборах
отримали медаль із листівкою, на якій вказано, що це "в пам'ять про "референдум" у місті-герої Севастополі 16 березня 2014 року". 

Джерело.

2ogoloshenya