Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, депутат від партії "Слуга народу" Данило Гетманцев заявив, що в Україні можуть заборонити фізичним особам-підприємцям (ФОП) надавати послуги.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

За словами Гетманцева, таке обмеження хочуть ввести із метою боротьби з використанням спрощеної системи оподаткування для мінімізації податків при виплаті заробітних плат.

Голова податкового комітету зазначив, що ФОПам можуть дозволити лише торгувати та займатися виробництвом.

“Зрозуміло, що є нюанс із ухиленням від податків при виплаті зарплат через ФОП. Але якщо поєднати ці речі (підняття порогу максимального доходу для того, щоб мати право працювати на спрощеній системі оподаткування, – ред.), щоб це не можна було використовувати ФОП при виплаті зарплат, наприклад, прибрати послуги, залишити тільки торгівлю і виробництво, то я не бачу проблем для держави в цьому”, – пояснив він.

Гетманцев також додав, що мета законів податкового комітету Парламенту, зокрема, закону про обов’язкові касові апарати для торговців, полягає у тому, аби змусити великий бізнес припинити ухилятися від сплати податків.

2ogoloshenya